Menzakedvencek III. - Frankfurti leves
sponsored links
A frankfurti fehér holló volt a menzán nálunk, de amikor nagy ritkán mégis láttuk hétfõn kiírva, hogy szerdán az lesz a leves, tudtuk, hogy nagy futásra kell készülnünk. Nem azért, mert mindenkinek a frankfurti volt a kedvence, bár tény, hogy a menzainál jobbat soha nem ettem még, hanem mert e leves sajátossága, hogy a virslik felúsznak a tetejére. Mivel nálunk az volt a módi, hogy az asztalokra kirakták lábosokban a levest, és mindenki magának szedett belõle, aki elsõként ért az ebédlõbe, egy laza mozdulattal lemerhette az összes virslit a leves tetejérõl. Ez a valaki volt a király. Öltünk a virslikért... De hogy egyébként mitõl jó a menzai frankfurti leves, rejtély. Anyukám szerint az üzemi levesek azért ilyen finomak, mert állati nagy mennyiségben fõzik és ezért ...