Menzakaja
sponsored links
A gyerekkori menzáról nincs mindenkinek jó emléke. Nekem voltak azért kedvenc ételeim, a fõzelékeket kifejezetten szerettem. Persze a hozzá adott, robbantott csirkébõl készült pörkölt már nem nagyon jött be, utáltam, hogy nem jöttem rá, éppen melyik részét eszem. Meg az a sok bõr, meg porc, fúúújjj?..
Most a gyerekem van ugyanebben a helyzetben, bár, ha lehet mondani, õ még rosszabb, konkrétan felfordul a gyomra, ha nem a megfelelõ étel kerül elé. Még kinõheti, a másik oldalról nézve viszont büszke vagyok, hogy nem eszik meg akármit.
Nekem annak idején a sárgaborsó-fõzelék (stokeráj) volt a kedvencem. Vagy bõvebb lére engedve ebbõl a leves, ezeket bármikor megenném ma is.
Jöjjön tehát az én változatom erre a megszokott ételre:
Sárgaborsó-fõzelék buggyantott tojással
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg sárgaborsó
1 tenyérnyi darab szalonnabõrke
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
2 tk liszt
2 ek olaj
6 db tojás
1 ek olaj
Só, bors
A sárgaborsót feltesszük fõni annyi vízben, ami bõven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnabõrkét. Mikor majdnem puha, egy kis lábasban felmelegítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. Lehúzzuk a tûzrõl, hozzákeverjük a pirospaprikát és az átnyomott fokhagymát. A fõzelék levébõl veszünk 1-2 merõkanálnyit, állandóan kevergetve felöntjük vele a rántást, majd az egészet visszaöntjük a fõzelékbe. Addig rotyogtatjuk, míg a kellõ állagúra sûrûsödik. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.
A tojáshoz egy 2 l-es lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk az ecetet. Mikor lobog, óvatosan beleengedjük a tojásokat, 2,5 perc múlva szûrõkanállal kivesszük, lecsepegtetjük. Egyszerre 3 tojásnál ne legyen benne több, mert összeakadnak.
Gazdagon
Könnyû nyári ebéd
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Az a Vega Fesztivál?
Most a gyerekem van ugyanebben a helyzetben, bár, ha lehet mondani, õ még rosszabb, konkrétan felfordul a gyomra, ha nem a megfelelõ étel kerül elé. Még kinõheti, a másik oldalról nézve viszont büszke vagyok, hogy nem eszik meg akármit.
Nekem annak idején a sárgaborsó-fõzelék (stokeráj) volt a kedvencem. Vagy bõvebb lére engedve ebbõl a leves, ezeket bármikor megenném ma is.
Jöjjön tehát az én változatom erre a megszokott ételre:
Sárgaborsó-fõzelék buggyantott tojással
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg sárgaborsó
1 tenyérnyi darab szalonnabõrke
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
2 tk liszt
2 ek olaj
6 db tojás
1 ek olaj
Só, bors
A sárgaborsót feltesszük fõni annyi vízben, ami bõven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnabõrkét. Mikor majdnem puha, egy kis lábasban felmelegítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, zsemleszínûre pirítjuk. Lehúzzuk a tûzrõl, hozzákeverjük a pirospaprikát és az átnyomott fokhagymát. A fõzelék levébõl veszünk 1-2 merõkanálnyit, állandóan kevergetve felöntjük vele a rántást, majd az egészet visszaöntjük a fõzelékbe. Addig rotyogtatjuk, míg a kellõ állagúra sûrûsödik. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.
A tojáshoz egy 2 l-es lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk az ecetet. Mikor lobog, óvatosan beleengedjük a tojásokat, 2,5 perc múlva szûrõkanállal kivesszük, lecsepegtetjük. Egyszerre 3 tojásnál ne legyen benne több, mert összeakadnak.
Hasonló bejegyzések:
Gazdagon
Könnyû nyári ebéd
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Az a Vega Fesztivál?