Mentõakció szottyadt zöldségeknek
sponsored links
Egy csomó ételbe bele lehet tuszkolni még egy kis zöldséget. És akkor elvileg egy kicsit több vitamint tartalmaz (már amit az amúgy is fonnyadt, hûtõbõl elõvakart dolgokból a fõzés által ki nem gyilkolunk), ráadásul több is lesz.
Legutóbb a darált húsos-tejfölös tésztaszószban tüntettem el két darab, már nem túl meggyõzõ külsejû cukkinit lereszelve. (Amikor a hús puha volt, akkor adtam hozzá, és mikor ezek után a cukkini leve is nagyjából elfõtt, akkor kevertem bele a tejfölt.) Ez így egészen jó lett.
De volt még egy padlizsán is, szintén ronda. (Ennyire nem vásároltam túl magam, ezeket a zöldségeket kapni bírtam, további több tonna étellel együtt még húsvét után.) Na szóval, a padlizsán pedig meghámozva, felkockázva, és megpirítva végezte, majd ráöntöttem egy kis doboz paradicsompürét, megfûszereztem, csirkemell-szeletekre pakoltam, a tetejére sajtszeleteket fektettem, sütõben megsütöttem, volt hozzá párolt rizs. Fincsi, és nem is olyan unalmas, mint a natúr csirkemell lett volna.
(A következõ részben remélhetõleg felhasználom az iszonyatos mennyiségû maradék húsvéti sonkát. Bár nem nagyon akarom ismételni magamat: kaptam.