Mentás zöldborsó
sponsored links
A régi szép idõkben, amikor még ÉdesSzüléim saját otthonukban éltek és Édesapám földeket mûvelt, akkor annyi borsójuk volt és így nekem is, hogy többtízkiló került a fagyasztóba, borsót borsóval ettünk. S bár az evésére nem, de a fejtésére bizony ráuntunk, pontosabban fogalmazva, nagyon vártuk, hogy vége legyen. Mondom, azokban a szép idõkben, mert ma szinte csak vágyom a borsót...igaz 1-2-3 kg-hoz hozzájutok, saját ültetésbõl, vagy kapok, veszek, de enni ugyanannyit ennék, mint akkor. :)
De annyi nincs, ezért a friss borsóból, már nem engedem meg azt a luxust, hogy pl. borsófõzeléket fõzzek, ahhoz jó a mirelit :(. A levesekbõl nem maradhat el (amíg van), és azonkívül nyersen esszük, meg tésztával, rizzsel, más gabonával és pl. így, mint most.
Csak kicsit sütve/párolva, ilyen-olyan sok! fûszerrel.
Mentás zöldborsó
Hozzávalók
friss zsenge borsó (~1/2 kg nettó)
friss menta, jó sok (mindegyik jó, de én ehhez a fodormentát jobban szeretem)
4-5 gerezd zsenge fokhagyma
1 ek vaj ...