Mentás-petrezselymes bulgursaláta fácánnal és zöldségekkel

2014-05-03

sponsored links


 

Hozzávalók:
  • 150 g bulgur
  • 4 dl víz (bögrében mérjük le a bulgurt, 2szeres mennyiségû víz kell)
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 8-10 friss mentalevél
  • 100 g húslevesben fõtt fácánhús (elhagyható, helyettesíthetõ csirkemellel)
  • 2-4 szál újhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb lime leve
  • 2 ek olívaolaj
  • õrölt fekete bors
Elkészítés:
  1. A vizet egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a bulgurt és sót, megkavarjuk, kb 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve fedõvel letakarva hagyjuk kb 20 percig. Ezalatt a bulgur beszívja a vizet és teljesen megpuhul, de nem ázik el, pergõs marad. Ezután kihûtjük.
  2. A paprikát, és hagymát (zöld szárát is) megtisztítjuk, szeleteljük/daraboljuk ízlés szerint.
  3. Apróra vágjuk a petrezselyem- és mentaleveleket.
  4. A húst felkockázzuk.
  5. A kihûlt bulgurhoz adunk 2 ek olívaolajat, a lime kifacsart levét, az apróra vágott petrezselyem- és mentaleveleket, a paprikát, hagymát, a fácánhús-kockákat, kevés sót és ízlés szerint õrölt borsot, majd összeforgatjuk, hogy egyenletesen elkeveredjenek.
  6. Akár azonnal fogyasztható, de még jobb, ha pár órára hûtõbe tesszük.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gazdagíthatjuk ízlés szerint más zöldségekkel.
- Ezekkel a mennyiségekkel igen tartalmas lesz, nagyszerû például vacsorára. (Ez kb 4-személyes adag.)
- Sokkal több petrezselyemmel és mentalevéllel, paprika helyett paradicsomkockákkal, elhagyva a húskockákat és fûszerezve õrölt köménnyel, megkapjuk a libanoni tabulét. Én ezt faragtam a saját ízlésemre és a hûtõben talált hozzávalókra. :)

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/ment...

sponsored links

Keres?s