Mentás-petrezselymes bulgursaláta fácánnal és zöldségekkel
sponsored links
- 150 g bulgur
- 4 dl víz (bögrében mérjük le a bulgurt, 2szeres mennyiségû víz kell)
- kis csokor petrezselyemzöld
- 8-10 friss mentalevél
- 100 g húslevesben fõtt fácánhús (elhagyható, helyettesíthetõ csirkemellel)
- 2-4 szál újhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 nagyobb lime leve
- 2 ek olívaolaj
- só
- õrölt fekete bors
Elkészítés:
- A vizet egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a bulgurt és sót, megkavarjuk, kb 5 percig fõzzük, majd a tûzrõl levéve fedõvel letakarva hagyjuk kb 20 percig. Ezalatt a bulgur beszívja a vizet és teljesen megpuhul, de nem ázik el, pergõs marad. Ezután kihûtjük.
- A paprikát, és hagymát (zöld szárát is) megtisztítjuk, szeleteljük/daraboljuk ízlés szerint.
- Apróra vágjuk a petrezselyem- és mentaleveleket.
- A húst felkockázzuk.
- A kihûlt bulgurhoz adunk 2 ek olívaolajat, a lime kifacsart levét, az apróra vágott petrezselyem- és mentaleveleket, a paprikát, hagymát, a fácánhús-kockákat, kevés sót és ízlés szerint õrölt borsot, majd összeforgatjuk, hogy egyenletesen elkeveredjenek.
- Akár azonnal fogyasztható, de még jobb, ha pár órára hûtõbe tesszük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gazdagíthatjuk ízlés szerint más zöldségekkel.
- Ezekkel a mennyiségekkel igen tartalmas lesz, nagyszerû például vacsorára. (Ez kb 4-személyes adag.)
- Sokkal több petrezselyemmel és mentalevéllel, paprika helyett paradicsomkockákkal, elhagyva a húskockákat és fûszerezve õrölt köménnyel, megkapjuk a libanoni tabulét. Én ezt faragtam a saját ízlésemre és a hûtõben talált hozzávalókra. :)