Mentás paradicsomsaláta
sponsored links
Vacsora 2 személyre. :)
A Királylány (szak)táborozik,
Mi meg (a két öreg :) itthon
-estére nem fõzök! :)
-estére nem fõzök! :)
(Mondjuk, egy ideje napközben sem,
ami, egy gasztro-blog(-ger) esetében
ami, egy gasztro-blog(-ger) esetében
nem éppen dicsõség, de hát ez van! :)))))
Szóval, hideg vacsora
-legalább ezt turbózzam fel egy csöppet.
Vagy nem? :)))
Vagy nem? :)))
Gyökérkenyér, sonka, olívabogyó és sajtok társaságában. :) |
-fél kg koktél paradicsom (vegyes színekben pompázva :)
-1 csokor friss menta
-2 evõkanál magos mustár
-2 evõkanál méz
-4 evõkanál almaecet
-extra szûz olívaolaj (még mindig a spanyol :)
-1 csokor újhagyma
-2 közepes fej lilahagyma
-tengeri só
-darált bors
A hagymákat apró kockára vágom,
sózom, majd amikor állt egy pár percet,
ráöntöm az ecetet.
A megmosott paradicsomokat
kettévágom, sózom (csak kicsit!),
ezt is állni hagyom és át-átkeverem.
A mustárt a mézzel, olívaolajjal,
borssal és a viszonylag kicsire metélt
mentával (nagyon finom, nagyon friss tõle!)
összekeverem, majd a paradicsommal
és a hagymával alaposan összeforgatom.