Mentás, keserû csokoládés fagylalt
sponsored links
A nyári melegre való tekintettel ismét egy fagyit hoztam, ami színre nem olyan szép zöld , mint a bolti mentás fagyik, de ebben aztán semmilyen adalékanyag nincsen. Én régebben nem szerettem az After Eight csokit, vagyis a menta és csoki párost, de úgy látszik, ahogy vénülök, változik, remélem nemesedik, az ízlésem, mert most egyik kedvencem ez a páros, úgy csokiban, mint fagylaltban. És képzeljétek a hagyományos ízlésû apukámnak is ízlett ez a fagyi, ami nagy csoda :) Jellegzetes, frissítõ mentaíz, ropogós keserû csokoládéval, tökéletes :)
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evõkanál tejszín ízû pudingpor, 4 tojássárgája, 2, 5 dl habtejszín, 10 dkg keserû csokoládé (magas kakaótartalmú), 1 nagy - nagy csokor menta.
Elkészítése: A tejbet 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tûzrõl. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sûrûségûre fõzzük, hideg vízzel teli edénybe állítva kihûtjük A menta leveleit letépkedjük, 3 - 4 evõkanál fagyialapot hozzáadva kékes aprítóban pépesítjük, majd a kihûlt fagyialaphoz kavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a mentás alaphoz kavarjuk, egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. A csokoládét késsel darabosra aprítjuk, és a 3 - 4. átkeverés alkalmával a fagyiba kavarjuk. Ha nincs idõnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 20 dkg cukor, 1,5 evõkanál tejszín ízû pudingpor, 4 tojássárgája, 2, 5 dl habtejszín, 10 dkg keserû csokoládé (magas kakaótartalmú), 1 nagy - nagy csokor menta.
Elkészítése: A tejbet 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tûzrõl. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sûrûségûre fõzzük, hideg vízzel teli edénybe állítva kihûtjük A menta leveleit letépkedjük, 3 - 4 evõkanál fagyialapot hozzáadva kékes aprítóban pépesítjük, majd a kihûlt fagyialaphoz kavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a mentás alaphoz kavarjuk, egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. A csokoládét késsel darabosra aprítjuk, és a 3 - 4. átkeverés alkalmával a fagyiba kavarjuk. Ha nincs idõnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.