Mentás húsgolyók málnaöntettel

2014-07-04

sponsored links








Hozzávalók 5-6 személyre:  60 dkg sertés lapocka, 40 dkg marha lapocka, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, 1 szál menta, só, bors, õrölt köménymag, 1-2 evõkanál olaj; a málnaöntethez: 35 dkg málna, 2-3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál méz, balzsamecet, menta, só, bors.




Elkészítése
A húsokat ledaráljuk, a hagymákat megpucoljuk, a menta leveleivel együtt megmossuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval borssal és õrölt köménymaggal fûszerezzük és jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és 2-3 órára hûtõben pihentetjük. Fontos, hogy a massza jól le legyen hûlve! Grillezés elõtt kivesszük és olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belõle, majd elõtte vízbe áztatott bambusznyársra húzzuk. 

A málnaöntethez a málnát villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, az olajat és ízlés szerint, 1-2 evõkanál balzsamecetet. Megszórjuk borssal, csipetnyi sóval és belekavarjuk az apróra vágott  mentát. A húsgolyókat grillen megsütjük és friss salátával meg málnaöntettel tálaljuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/07/me...

sponsored links

Keres?s