Mentás húsgolyók málnaöntettel
sponsored links
Hozzávalók 5-6 személyre: 60 dkg sertés lapocka, 40 dkg marha lapocka, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, 1 szál menta, só, bors, õrölt köménymag, 1-2 evõkanál olaj; a málnaöntethez: 35 dkg málna, 2-3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál méz, balzsamecet, menta, só, bors.
Elkészítése:
A húsokat ledaráljuk, a hagymákat megpucoljuk, a menta leveleivel együtt megmossuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval borssal és õrölt köménymaggal fûszerezzük és jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk és 2-3 órára hûtõben pihentetjük. Fontos, hogy a massza jól le legyen hûlve! Grillezés elõtt kivesszük és olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belõle, majd elõtte vízbe áztatott bambusznyársra húzzuk.
A málnaöntethez a málnát villával összetörjük, hozzáadjuk a mézet, az olajat és ízlés szerint, 1-2 evõkanál balzsamecetet. Megszórjuk borssal, csipetnyi sóval és belekavarjuk az apróra vágott mentát. A húsgolyókat grillen megsütjük és friss salátával meg málnaöntettel tálaljuk.