Mentás-fahéjas cseresznyedzsem és Gasztroajándékok Erdélybõl

2012-06-02

sponsored links


Tegnap cseresznyét szedtünk egy falubeli néninél,aki durván 50%-kal olcsóbban adta,mint amennyiért jelenleg kapható a piacokon.Ha az idõjárás is végre majd jobbra fordul, teszünk még egy kört nála pár nap múlva,mert hatalmas fája van és roskadozik a gyümölcstõl,ami nem egyszerre érik.
Egy részét megettük(a kb.3 kg-nak), a többibõl pedig dzsemet készítettem 5 kisebb üveggel.Ami nem fért bele ,az már meg is dermedt és finom desszertként szolgál egy kis keksszel mártogatva így ebéd után.

Mentás-fahéjas cseresznyedzsem

Hozzávalók:

- 1,65 kg érett magozott cseresznye
- 500g sötétbarna lágy nádcukor
- 100g akácméz
- 1 kiskanál vaníliaõrlemény
- 1-2 kiskanál õrölt fahéj 
- 2 citrom leve
- 2 csomag dzsemfix szuper 3:1 ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/06/m...

sponsored links

Keres?s