Mentás eperturmix (tejtermékek és hozzáadott cukor nélkül)
sponsored links
Múlt hétvégén rám tört a nosztalgia, egészen hagyományos ebédet fõztem: apukám-féle gulyáslevest és hozzá hajdinapalacsintát házi cukormentes baracklekvárral.
A palacsinta kapcsán kicsit elábrándoztam, hogy de jó is volt, amikor diákéveinkben egy-egy budai kirándulás után beültünk a társaságunkkal a Batthyány térre palacsintázni a Nagyi Palacsintázójába. A kellemes túra után még kellemesebb volt a 3db finom palacsinta egy pohár finom turmixszal.
Teltek-múltak az évek, és amikor elkezdtem diétázni, bizony picit szomorú voltam a palacsinta partik miatt, ami már a szénhidrát-számolgatásnál kisesett. Aztán jött a nem eszünk glutént, sem tejtermékeket korszak, és így aztán fõleg semmi palacsinta, pláne turmix? Aztán lett a hajdinapalacsinta, amit sósan, gyümölcsösen és ?csak úgy? lekvárral is nagyon szeretünk. Már csak az eperturmix hiányzott, úgyhogy gyorsan ki is találtam egy egyszerû és gyors receptet. A tejmentes krémesítéshez a kesutejföl adta az ötletet.