Mentás eper joghurt
sponsored links
Az egyik legjobb dolog, ami ezzel a gyümölccsel történhet az az, ha joghurt lesz belõle. Ha ezt a mondatot a Danone is komolyan venné, soha többé nem gyártana joghurtot, vagy legalábbis átnézné a receptúrát.
Évek óta nem eszem csak natúr joghurtot, vagy itthon készítek belõle gyümölcsöset, mert az átlag szupermarket kínálatban elérhetõ joghurtok nálam nem érik el a minimum küszöböt, amikortól már fogyasztásra alkalmasnak találom. Ez azért is fájó pont, mert ezzel szemben ugyanezek a szupermarket egy határral odébb már normális készletet tartanak, így nehéz megértenem, hogy egy kétmilliós városba miért nem lehet pár raklapnyi normális gyümölcsjoghurtot eljuttatni, és polcra rakni.
Addig is, marad a natúr joghurt, és amikor eljön a gyümölcsök ideje, orrvérzésig lehet tolni a saját készítésû változatokat. És hát igen, én is furcsának találnám, ha valaki egy finom ebéd után elém tolna egy mûanyag dobozos gyümölcsjoghurtot desszertként, de ha egy pohárban jön rétegesen, szépen, látszik rajta, hogy friss, és otthon készült, kibújok a bõrömbõl örömömben.
Íme hát a legegyszerûbb recept:
Hozzávalók:
800g natúr joghurt
300g eper ...