Mentás birsszósz

2014-01-15

sponsored links



A birs igazi téli gyümölcs, szép és finom, de valahogy nincs "divatban". Nem foglalja el az õt megilletõ helyet az éttermek étlapjain, a konyhákban. Pedig nem csak birsalmasajt és zselé készíthetõ belõle. Nem mondom, ezek is nagyon finomak, süteménybe, manchego sajttal, vagy csak úgy magában, de ettõl sokkal több lehetõség rejlik benne.

Birsbõl készíthetõ krémleves, kompót, keverhetõ salátákhoz, savanyú vagy kovászolt káposztához, de húsokhoz kitûnõ szószok, mártások is készíthetõk belõle. Különösen kacsához, libához illik, akár almával keverve is. Fûszerezése lehet vanília, fahéj, szegfûbors, szerecsendió, rózsabors... . Ez a szósz most, kísérleti konyha lévén, mentalevéllel készült. Igazán ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2014/01/menta...

sponsored links

Keres?s