MENTÁS-KÓKUSZTEJSZÍNES ZÖLDBORSÓFÕZELÉK
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 evõkanál szoba-hõmérsékletû Barco kókuszolaj
- 1 kg zöldborsó (tisztítva mérve, fagyasztott is lehet)
- só
- néhány szál petrezselyemzöld
- 2-3 mentaág levelei
- 1-2 evõkanál Meru kókuszvirágcukor
- 2 evõkanál étkezési kukoricakeményítõ
- 4 dl Del Coco kókusztejszín
- 5 dl víz
- Az olajat felhevítettem, rátettem a zöldborsót ? ha fagyasztottat használunk, kiengedés nélkül adjuk a zsiradékhoz.
- Ízesítettem sóval, aprított petrezselyemzölddel és mentával, valamint kókuszvirágcukorral.
- Saját levében, lefedve, kis lángon puhára pároltam ? ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá.
- A keményítõt elkevertem a kókusztejszínnel és a vízzel, és behabartam vele a fõzeléket.
- Pár percnyi rotyogtatás után tálaltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában is. Háttér most is a Fotókelléktõl, a hozzávalókat pedig a Kókusz Világnál tudjátok beszerezni.