Mennyi kaprot fogyasztunk?
sponsored links
A kaporral készülõ étel gyógyító, teljesen ártalmatlan, és finom. Leginkább frissen együk. Igen ám de mi a helyzet így õsz vége felé amikor megjönnek az elsõ fagyok? Addig sürgõsen gondoskodjunk a téli kaporforrásról. az õsi tartósítási móddal a szárítással, vagy a fagyasztással.
A fagyasztáshoz megmossuk a szárrészt levágjuk,és szétterítjük, hogy megszáradjon (ha vizes marad a fagyasztáskor összeáll).
Amikor megszáradt összevágjuk és egy kisebb üvegbe rakjuk, néhányszor lenyomkodjuk, hogy tömörebb legyen, lezárjuk, és betesszük a mélyhûtõbe, vagy fagyasztóba. Használatkor egy kanállal annyit veszünk ki belõle amennyire éppen szükségünk van, a többit rögtön visszatesszük a hidegre, hogy fel ne olvadjon, mert aztán már visszafagyasztva értéktelenné válik.
A kapor a kömény mellett az egyik legelterjedtebb fûszernövény, és minél gyakrabban kell fogyasztani, figyelembe véve egészségünkre gyakorolt értékes fiziológiai tulajdonságait.
A friss levelekben 240mg/% a C vitamin, ami 4-5 szerese a citroménak. Illóolaja jelentõs mennyiségben tartalmaz makro és mikro elemeket.
Rendszeres fogyasztásával olyan betegségeket elõzhetünk mg mint a keringési és szívelégtelenség, magas ...