Mennyi kaprot fogyasztunk?

2012-10-27

sponsored links

kaporkis001.jpg

A kaporral készülõ étel gyógyító, teljesen ártalmatlan, és finom. Leginkább frissen együk. Igen ám de mi a helyzet így õsz vége felé amikor megjönnek az elsõ fagyok?  Addig sürgõsen gondoskodjunk a téli kaporforrásról.  az õsi tartósítási móddal a szárítással, vagy a fagyasztással.

A fagyasztáshoz megmossuk a szárrészt levágjuk,és szétterítjük, hogy megszáradjon (ha vizes marad a fagyasztáskor összeáll). 

Amikor megszáradt összevágjuk és egy kisebb üvegbe rakjuk, néhányszor lenyomkodjuk, hogy tömörebb legyen, lezárjuk, és betesszük a mélyhûtõbe, vagy fagyasztóba. Használatkor egy kanállal annyit veszünk ki belõle amennyire éppen szükségünk van, a többit rögtön visszatesszük a hidegre, hogy fel ne olvadjon, mert aztán már visszafagyasztva értéktelenné válik.

A kapor a kömény mellett az egyik legelterjedtebb fûszernövény, és minél gyakrabban kell fogyasztani, figyelembe véve egészségünkre gyakorolt  értékes fiziológiai tulajdonságait.

A friss levelekben 240mg/% a C vitamin, ami 4-5 szerese a citroménak. Illóolaja jelentõs mennyiségben tartalmaz  makro és mikro elemeket.

Rendszeres fogyasztásával olyan betegségeket elõzhetünk mg mint a keringési és szívelégtelenség, magas ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/10/26/menn...

sponsored links

Keres?s