Mennyei fahéjas-cukros mandula

2018-02-13

sponsored links





Elõre szólok, ez egy baromira addiktív cucc!

Annyira, hogy kitaláltam, hogy ez lesz a karácsonyi gasztroajándékok egyike. Meg is csináltam egy jó adaggal, amibõl rendesen tünedezett a becsomagolásig. Mindezt úgy, hogy kb. két éve nem ettem mandulát, akkor az ételallergia teszt kimutatta, hogy nekem az nem jó, így nem is vettem. Elõtte jó párszor megcsapoltam a Lidlben/Aldiban a kimérõs mandulás tartályt. Hát, most csúnyán elbuktam? És utána még kétszer? ? Szóval, így próbáljátok ki! ? 

És nem csak mandulával mûködik, megcsináltam dióval és mogyoróval is. Nekem a mandulás és a diós ízlett a legjobban.



Hozzávalók:

20 dkg mandula

9 dkg cukor

2 ek sûrített tej (ez nem minden receptben szerepelt, de szerintem ezzel ?krémesebb?, teltebb lesz az íze

1 zacskó vaníliás cukor

1 tk fahéj

2 ek víz



Elkészítés:

A mandulát megpirítjuk.

A többi hozzávalót elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd krémesen felhabzani, beleforgatjuk a mandulát.

Pár másodperc után, amikor bevonta a ?cucc? a mandulát, villával sütõpapírra szedjük. Nem javaslom helyette a tányért vagy az alufóliát, mert az eltávolításnál hosszú és cifra káromkodás lesz a vége.

Kb 3/4-1 nap kell hozzá, hogy megszáradjanak, közben néhányszor át lehet forgatni, de igazából anélkül is jó lesz.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?







Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/02/13/menn...

sponsored links

Keres?s