Mennyei fahéjas-cukros mandula
sponsored links
Elõre szólok, ez egy baromira addiktív cucc!
Annyira, hogy kitaláltam, hogy ez lesz a karácsonyi gasztroajándékok egyike. Meg is csináltam egy jó adaggal, amibõl rendesen tünedezett a becsomagolásig. Mindezt úgy, hogy kb. két éve nem ettem mandulát, akkor az ételallergia teszt kimutatta, hogy nekem az nem jó, így nem is vettem. Elõtte jó párszor megcsapoltam a Lidlben/Aldiban a kimérõs mandulás tartályt. Hát, most csúnyán elbuktam? És utána még kétszer? Szóval, így próbáljátok ki!
És nem csak mandulával mûködik, megcsináltam dióval és mogyoróval is. Nekem a mandulás és a diós ízlett a legjobban.
Hozzávalók:
20 dkg mandula
9 dkg cukor
2 ek sûrített tej (ez nem minden receptben szerepelt, de szerintem ezzel ?krémesebb?, teltebb lesz az íze
1 zacskó vaníliás cukor
1 tk fahéj
2 ek víz
Elkészítés:
A mandulát megpirítjuk.
A többi hozzávalót elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd krémesen felhabzani, beleforgatjuk a mandulát.
Pár másodperc után, amikor bevonta a ?cucc? a mandulát, villával sütõpapírra szedjük. Nem javaslom helyette a tányért vagy az alufóliát, mert az eltávolításnál hosszú és cifra káromkodás lesz a vége.
Kb 3/4-1 nap kell hozzá, hogy megszáradjanak, közben néhányszor át lehet forgatni, de igazából anélkül is jó lesz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!