Mennyei banános háromszögek (paleo)

2018-02-07

sponsored links




Azt hiszem tényleg megtaláltam a tökéletes paleo vanília krémet. Rengeteg ötletem van hozzá. 

Hozzávalók:

a piskótához:
8 tojásfehérje
16 dkg õrölt blansírozott mandula
8 dkg eritrit 
csipet só

a krémhez:
8 tojássárgája
3 egész tojás
15 dkg porrá õrölt eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
23 dkg hideg víz
fél dl forró víz
1 dkg zselatin

a csokis réteghez.
2 dl kókuszkrém (Delcoco)
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
5 dkg kókuszolaj
5 gramm zselatin

továbbá: 
4-5 banán

Mielõtt bármihez is nekilátnánk a krém hozzávalóiból 8 dkg vizet, habverõvel keverjünk össze  a tojásfehérje porral. Tegyük félre, néha kevergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje por fel tudjon rendesen oldódni. (Ha már elõzõ este beáztatjuk nagyon gyorsan fel tudjuk verni, nem kell neki a lentebb írt 10 perc.) A tésztához a tojásfehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk az eritrittel elkevert darált mandulát. A masszát sütõpapírral ellátott gáztepsire kenjük, majd 175 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. Kihûtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Rákenjük a krém felét, amit így készítünk el: a tojássárgát, az egész tojásokkal, a vaníliával, a maradék hideg vízzel és az eritrittel közepes lángon, habverõvel folyamatosan kevergetve addig tartjuk a tûzön, amíg kivilágosodik és puding állagúra sûrûsödik. (Nekem volt már, hogy figyelmetlen voltam, tovább hagytam a tûzön és összekapta. Turmixgéppel átdolgoztam, így nem maradt darabos.)  Félre téve kihûtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. Szintén félre tesszük, hogy kihûljön. A tojásfehérje poros lét álló robotgéppel, a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 10-12 perc kell neki). Ha kész, a pudinghoz keverjük a kihûlt, de még folyós zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is, így mehet a tésztára. A krémet kirakosgatjuk felszeletelt banánnal, amire rákenjük a maradék krémet. Amíg elkészítjük a csokoládés réteget hûtõbe tesszük. A csokis réteg valamennyi hozzávalóját lábasba téve, közepes lángon, habverõvel folyamatosan kevergetve homogénre fõzzük. Mielõtt a süteményre tennénk kihûtjük. Arra vigyázzunk, hogy még folyós legyen, amikor a krémre öntjük. Szeletelés elõtt pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy a rétegek szépen megdermedjenek. Háromszögekre vágva kínáljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s