Melegítõ, télies, kolbászos zöldségleves
sponsored links
A hûvösebb napokon egyre több levest fõzök. Némelyik - ha elég gazdag -, egytálételnek is elmegy, de nem is ez a legjobb bennük, hanem, hogy egyszerûek és százféleképpen variálhatók. Az alap mindig szalonna + kolbász + vöröshagyma (már innen jó, igaz?), és ehhez jöhet: burgonya, sárgarépa, kelbimbó, brokkoli, cukkini, zöldborsó, karfiol, káposzta - amit csak a szájunk íze diktál.
A sûrítést a legegyszerûbben készítem, mindössze krémsajtot teszek a levesekbe, amikor elkészültek, 2 literhez kb. 3 tömlõs sajtot, és állítom, finomabb, mint lisztes habarással vagy rántással. Amikor pedig elkészült a leves, friss kaporral, petrezselyemmel szórom meg. Próbáljátok ki, sikeretek lesz vele!
Kolbászos zöldségleves
Hozzávalók: fél csomag bacon, 4 szál kolbász, 2 vöröshagyma, 6 sárgarépa, 2 burgonya, 1 csomag fagyasztott kelbimbó, 1 csomag fagyasztott zöldborsó, 2 liter víz, 4 házias pörkölt levesalap (a tartósítószermentes knorrból!), 3 tömlõs ...