Melegszendvicskenyér.
sponsored links
Mondhatnám azt is hogy végre elkészült ez a finom szendvicskenyér, mert már nagyon régóta készülök megsütni. Tehát végre elkészült, és csak most bánom igazán, hogy ilyen sokáig halogattam. A receptet Limaránál találtam, így aztán nem is volt kétséges, hogy csakis finom lehet a végeredmény. Én a kelt tésztát felváltva kétféle szalámival, lapka és reszelt sajttal rétegeztem, de ízlés szerint sonkával, kolbásszal, akár füstölt sajttal is készíthetjük. Kínálhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy biztos a siker nem marad el. Nálunk legalábbis nagyon sikere volt, így hamarosan ismétlés következik.
Tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
3 dkg vaj
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztõ
A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütõgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztõt és szórjuk rá a cukrot.
Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak)
Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!!!!
A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztõtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig.
Töltelék hozzávalói:
ízlés szerint szalámi v. kolbász, sonka.........
lapka sajt
reszelt sajt
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.
Ezután a formát béleljük ki sütõpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.
Elõször tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bõségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.
Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütõbõl kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hûlni, majd úgy kínáljuk.
Reggelire, vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom.