Melegszendvicskenyér.

2014-03-18

sponsored links




Mondhatnám azt is hogy végre elkészült ez a finom szendvicskenyér, mert már nagyon régóta készülök megsütni. Tehát végre elkészült, és csak most bánom igazán, hogy ilyen sokáig halogattam. A receptet Limaránál találtam, így aztán nem is volt kétséges, hogy csakis finom lehet a végeredmény. Én a kelt tésztát felváltva kétféle szalámival, lapka és reszelt sajttal rétegeztem, de ízlés szerint sonkával, kolbásszal, akár füstölt sajttal is készíthetjük. Kínálhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy biztos a siker nem marad el. Nálunk legalábbis nagyon sikere volt, így hamarosan ismétlés következik.







Tészta hozzávalói: 

50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
3 dkg vaj
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztõ



A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütõgép üstjébe.

A lisztet  keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztõt és szórjuk rá a cukrot.

Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak)
Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!!!!

A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztõtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig.






Töltelék hozzávalói:

ízlés szerint szalámi v. kolbász, sonka.........
lapka sajt
reszelt sajt


A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.

Ezután a formát béleljük ki sütõpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.

Elõször tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bõségesen reszelt sajttal.  Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.

Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütõbõl kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hûlni, majd úgy kínáljuk.

Reggelire, vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/03/m...

sponsored links

Keres?s