MELEG KRUMPLISALÁTA II.
sponsored links
Valami könnyû nyári köretre vágytam ami kicsit különleges, de nincs benne nehéz majonéz és azért a fiúk is tudják értékelni.Íme.
MELEG KRUMPLISALÁTA II.
1 kg közepes méretû újkrumpli ( a sárga fajtából finomabb)
1 kis lilahagyma
2 újhagyma a zöldjével együtt
5 ek. olívaolaj
2 ek. sherry ecet
1 ek. dijoni mustár
1-1 nagy marék friss kapor, petrezselyem, bazsalikom
4 db 5 perces fõtt tojás
só,frissen õrölt bors
A krumplit meghámozom, cikkekre vágom és sós vízben megfõzöm. A lilahagymát és az újhagymát nagyon apróra vágom. A mustárt összekeverem az ecettel és lassan belecsorgatom az olívaolajat. Sózom,borsozom, hozzáteszem a hagymát és a felaprított zöldfûszereket . Tárkonnyal, turbolyával is nagyon finom.
A langyosra hûlt krumplit összeforgatom az öntettel és a cikkekre vágott tojást csinosan elrendezem rajta.
Azon nyomban tálaltam egy kis rántott csirkecomb társaságában, de önálló ételként is megállja a helyét.