Meleg cukkinis kacsamájsaláta a Két cica konyhájából

2014-06-11

sponsored links




Miután alaposan átolvastam a Két cicával fémjelzett szakácskönyvet, elhatároztam, hogy fõzök is belõle valami finomat. Egy forró nyári nap vacsorájához pont jó ötletnek tûnt egy melegen fogyasztható, sok zöldséges saláta.
Végül persze itt is történtek átalakítások, sajátos barkácsolások a recepttel. Remélem Ildikó nem bánja nagyon. Lentebb mutatom az eredeti receptet is :)

Hozzávalók 2 fõre:
30 deka kacsamáj, 1 közepes cukkíni, 1 fõzõhagyma, 4-5 szem csiperke gomba, 2 evõkanál olíva olaj, 1 dl barnasör, csípõsségtõl függõen pár csipet chilipehely, só, bors.



Elkészítése: Minden hozzávalót körülbelül egyforma méretû kockákra vagdostam. Ez azt jelenti, hogy például a cukkínit hosszában félbe, majd kb. 3 centis karikákra vágtam. A gombafejeket negyedeltem. Ugyanígy a hagymát is, amit aztán rétegeire szedtem.

A serpenyõben felforrósítottam az olajat. Elõször a májat és a gombát adtam hozzá, kevergetve pirítottam 2 percig. Aztán következett a cukkíni és a hagyma. Kicsit átforgattam, hogy piruljon. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a chilit is. Ebbõl mindenki magad döntse el, hogy mennyit bír el. Nálunk az éppen, hogy érezni mérték a megfelelõ.

Végül felöntöttem a sörrel. Nagy lángon addig forralom, míg a sör teljesen elpárolog és egy kicsit még pirítom így is a zöldségeket, májat.

Az egész nem vesz igénybe többet úgy 20 percnél a szeleteléssel együtt. És már készen is van a vacsora!



Az eredeti recept a Receptek a két cica konyhájából címû szakácskönyvbõl:


Meleg cukkinis kacsamáj saláta endíviával és  paradicsommal

 
Hozzávalók: 1 kisebb, hízott kacsamáj; 1 karikára vágott lilahagyma; 1 kisebb cukkini; 1 endívia saláta; olívaolaj, csípõs csili szósz; só; frissen õrölt fekete bors.

A felszeletelt kacsamájat megborsozzuk, és néhány órára csili szósszal kevert olívaolajba pácoljuk. A wokba a páclével együtt öntjük, hozzáadjuk a lilahagymát, és gyorsan átsütjük, majd egy tálra szedjük.
 
A visszamaradt olajban megsütjük a karikára vágott cukkinit is, végül a tányérokra helyezett endívia ágyon tálaljuk adagonként, paradicsomszeletekkel.
 
A végén sózzuk és ízlés szerint borsozzuk. Közvetlenül fogyasztás elõtt készítsük el!
 

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2014/06/meleg-cuk...

sponsored links

Keres?s