MELBA
sponsored links
Utoljára három éve készítettem el ezt a sütit. Azóta feledésbe merült, pedig igazán nagyon finom és dekoratív édesség. Egy Kiskegyed c. újságban találtam anno, és akkor rögtön megsütöttem. Nagyon ízlett, ezért el is tettem a receptjét. Úgy látszik jó mélyre került, mert azóta sem láttam... De szerintem ha nagyon neki állnék keresgélni a sok száz eltett újság és recept között, biztos, hogy a kezembe akadna egy idõ után. Véleményem szerint, egy ünnepi asztalon is simán megállja a helyét. Az édes diós tallér, a kesernyés csokoládé krém és a savanykás meggy, tökéletes harmóniát alkot benne...
Hozzávalók a diós tésztához: 4 db. tojásfehérje, 16 dkg porcukor, 13 dkg õrölt dió, 5-6 ek. zsemlemorzsa, csipet só. A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval, utána hozzákeverjük a cukrot és addig keverjük, míg fényes sima nem lesz. Ez után hozzáadjuk az õrölt diót, a zsemlemorzsát és ezzel is elkeverjük laza mozdulatokkal. Sütõpapírral kibéleljük a tepsit, majd ...