Melange - avagy az én mézes-tejeskávém :)
sponsored links
:) Szeretem ezt a fajta tejeskávét. Igen... simán letejeskávéztam szegényt, pedig a becsületes neve Melange. Barátnõmmel szoktunk ilyen finomságot inni az egyik kedves kis kávézóban, ha összeülünk beszélgetni a városban. Most végre rászántam magam és újra elkészítettem itthon. Ahány (kávé)ház, annyi melange. Mivel nekünk csak egy kis bizgentyûnk van tejhabosításhoz -semmi komoly kávégép, vagy ilyesmi- így jó pár percig eltartott, mire felhabosítottam a tejet, de megérte! Végre sikerült... igaz, sokadik próbálkozásra. :D A rétegek szépen egymás tetején csücsülnek, ahogy kell. S bár nem a kinézet a lényeg és ha már eleget legeltettük a szemünket rajta, jól összekeverjük és már indulhat is a beszélgetés.
Hozzávalók 2 személyre:
1 dl frissen fõzött feketekávé
2 dl tej
4 tk. méz
csipet fahéj/kakaópor
- Magas falú poharak aljába kanalazzuk a mézet. A tejet felforraljuk, majd kicsit hûlni hagyjuk. A meleg tejet alaposan felhabosítjuk, majd elosztjuk a két pohárban. Rövidke pihenõ után a tej krémes és habos része szépen ketté válik. Kevéske habot félreteszünk.
- A kávét óvatosan átcsorgatjuk a tejhabon, így az a két tejréteg között marad.
- A maradék habot a kávé tetejére kanalazzuk, majd gondolatnyi fahéjjal, vagy kakaóporral díszítjük.