Megyy szósz, csirkemell
sponsored links
Mai ebédünk szinte negyed óra alatt készült el, mert hogy a meggy szósz is, a csirke mell is korábban elrakott és üvegbezárt alapanyagokból készült.
Sõt még a szósz sûrítéséhez használt kesudió tejszín és kókusz tej is (tartósítószer mentes) hõkezeléssel készült. Igy nem kellett sok idõ az ebéd elkészítéséhez.
A meggy szósz befõttbõl készült, amit még tavaly elõtt nyáron raktam el. Sûrítésre 1 kanál rizslisztet és 1,5 dl kesudióból készûlt tejszínt, valamint 1,5 dl kókusztejet használtam. A meggy finoman savanykás volt, ezért utólag 1 kanál eritrittel édesítettem.
A filézett csdirkemellek is korábban készültek, s vártak a kamra polcán, hogy ebéd legyen belõlük. Ella kuktában -annak idején- a csirke melleket (Szafi fitt ételízesítõvel) 10 percig fõztem, majd amikor a kukta felengedte a szelepet, akkor kiszedtem a húst. Befõttes üvegekbe raktam annyit, hogy két személy részére elég legyen. Kevés levet tettem rá, majd kuktában 60 percig hõkezeltem.
Ilyenkor, amikor fogyasztani szerenénk, akkor csak elõveszem a polcról az üveget, felbontom és kész a feltét a bármilye finom mártásokhoz, fõzelékekhez, szószokhoz.
Miután a csirkemell kicsit szálkás, így ezt most fogyasztás elõtt, kevés kacsazsíron átforgattam. Nagyon finom lett.