Megvan a Goldenblog nyertes

2011-08-16

sponsored links

Most egye is meg a Goldenblog, amit kifõzött magának. Ha keserû akkor is. Mi azért abból indulunk ki, hogy jóhiszemûségbõl, a túlórázás/leterheltség (nem pedig szarokrája, vagy szimónia) miatt a Goldenblog nevezéseket versenybe engedõ szerkesztõ nem nézte meg a nevezõket, talán ha szúrópróbaszerûen. Az összes játékost biztosan nem, mert akkor az Olcsó és Gyors Receptek rögtön oldalt kiszúrta volna, és tutira nem engedi be a blogok közé (mint ahogy nem lehet szavazni a mindmegettére meg a nosalty-ra sem).

(Mielõtt továbbmegyünk, igen, neveztünk a Goldenblog versenyen, és nem, nem a rendszerrel van az alapvetõ bajunk. Tudjuk, hogy nem kötelezõ a részvétel, és ha nem tetszik valami, elmehetünk a francba, de azért mégis, annyira tartjuk jó ötletnek a versenyt, hogy duplán fájjon.)

Idén viszont gyakornok nyakába varrhatták az egész lebonyolítást, aki persze kétezer nevezett blogot nem fog átböngészni, de azért legalább egyszer meglehetett volna látogatni mindet, volt rá egy hét. Az Olcsó Receptek ugyanis nem más, mint a mindmegette és a nosalty sikerei után elszaporodó receptbeküldõs tucatoldalak sokadik klónja: saját elõállítású és értékelhetõ tartalom nélküli üzleti vállalkozás. Márpedig kizártak olyan oldalakat, melyek "inkább portálok, vagy termékoldalak". Igaz, az Olcsó Receptek nem is állítja magáról, hogy blog, csak bejött a nevezés. (Egy recept hogy lehet olcsó? Egy étel meddig olcsó, és mikortól drága?)

Hiába a szakmai zsûri, a közönségszavazásnak továbbra sincs értelme, ettõl nem fog fejlõdni a magyar blogkultúra, megint nem lesz népszerûsítve az igényesebb internetes tartalom. (És nem is nácultunk annyira.) A fácsés szavazási rendszerrel az egész most csak annyiról szól és nem többrõl, hogy kinek van több rajongója meg lájkja, a gyõztest meg elõre lehet ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/08/16/megvan...

sponsored links

Keres?s