Megunhatatlan
sponsored links
Egész évben tudnék posztokat Ărni az olaszrizlingrĂ”l. Komolyan. SĂ”t azon kell gondolkodnom, melyikrĂ”l is Ărjak az elmĂșlt idĂ”szak sok-sok nagyszerĂ» rizling-élménye közĂŒl. Mert volt bĂ”ven, fröccsben, tisztĂĄn szĂĄraz és édesebb verziĂłban is. Annyira ezerarcĂș ez a fajta, hogy nem lehet betelni vele.
Meg itt van ez az Ă”rĂŒletes kĂĄnikula is, néha viharokkal tarkĂtva, de az bizonyos, hogy fröccs nélkĂŒl képtelenség ĂĄtvészelni az évnek ezt az idĂ”szakĂĄt (is). Ha fröccs, akkor olaszrizling. Legyen bĂĄrmekkora divat is a rozéfröccs, én bizony szĂĄzszor elĂ”bb nyĂșlok egy jĂł olaszhoz, semmi sem tudja Ășgy csillapĂtani a szomjat, mint egy hĂ»vös olaszhosszĂș. TisztĂĄban vagyok vele, hogy a fröccsözés alapja és esszenciĂĄja a kisfröccsben rejtezik, de ebben a tikkasztĂł hĂ”ségben azért én még egy adag szĂłdĂĄval meglazĂtom a bort. Az olasz meg bĂrja, mĂĄr persze, ha megfelelĂ” minĂ”ségĂ». Nem a legdrĂĄgĂĄbbrĂłl emlékezem meg, még csak nem is a legtartalmasabbrĂłl, hanem arrĂłl, amelyik a legszebben teljesĂtett fröccsben, az olaszhosszĂșban.
LaposĂĄékrĂłl volt mĂĄr szĂł kéknyelĂ» és egy friss rizling kapcsĂĄn is, most Ășgy ĂĄllnak a dolgok, hogy ...