Megtaláltuk Budapest legjobb croissant-ját!
sponsored links
A Fény utcai Auguszt Cukrászdában korábban sem volt ismeretlen a reggeli fogalma, de egy új levelestészta-recept kidolgozásának köszönhetõen mindez új dimenzióba került.
Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta az alapokat, melyeket átdolgozva beillesztett a hétköznapi kínálat részét képezõ sütemények készítésének folyamatába.
Ez a tészta egy magasabb vajtartalmú, finomabban rétegezett, különleges odafigyeléssel kimunkált termék, mely kívül vékony rétegben roppan, belül pedig puha és szaftos ? különleges karamellizált ízét pontosan a jó minõségû, gazdag vaj adja.
Létrejött hát a ?város legjobb croissantja?, de ezzel a tésztával készülnek a reggeli kínálat szerves részét képezõ, frissen sütött quiche-k (sonkás és cukkinis változatban), de a régi kedvencek is: a spenótos kosár és a pogácsák, valamint az édes reggeli sütemények is (túrós és gesztenyés batyu, pálmalevél, medvetalp).
A kínálat részét képezik a gourmet szendvicsek: az örök favorit, a libamájas molnárka és az ?Auguszt-burger?, azaz a mini pogácsa krémsajttal, füstölt lazaccal és kaporral.
A reggeli ajánlatot kiegészíti még több pohárkrém a lisztmentes táplálkozás követõinek: tejberizs friss gyümölcsökkel vagy müzlikehely joghurttal.
A hagyományos kávék és teák mellett török kávé és tea is várja a vendégeket, de nem maradhat el a friss limonádé, a narancs- és gránátalmalé vagy az epervelõ sem.
Azok pedig, akik a reggeli után csak egy falatnyi édességre vágynak, kérhetnek egy mini citrom tarte-ot vagy egy mini pavlovát bogyós gyümölcsökkel.
Mindez a budai oldal legkellemesebb kertjében! (Esõs napokon, mint ez a mai például, az emeleti kávézóban.)
Fotók: Tóth Milán / tothmilan.hu