Megmaradt ételek újra gondolva
sponsored links
Lehet hogy már leírtam valahol de inkább kétszer..... ! Takarékos konyhámban a pazarlás nem ismert fogalom, semmit nem kidobni amit csak lehet újra felhasználni. Most pár dolog amit gyakran alkalmazok :
- levestészta ha megmaradt (pld. cérnametélt, de már kockatésztával is készítettem): nagyon finom tojásos tésztát lehet készíteni belõle csupán zsíron átmelegítem a tésztát és ütök rá felvert tojást.
- pörkölt ha már krumplival és tésztával is ettük mégis kis adag van még: akkor két változatot szoktam alkalmazni, vagy finom levest készítek belõle felöntöm vízzel zöldséget teszek bele felfõzöm, vagy ledarálom és sós palacsintát készítek megtöltöm a hússal a levébe pedig tejfölt teszek amit ráöntök a palacsintára (majdnem olyan mint a hortobágyi húsos palacsinta).
- krumpli bármilyen formában akár hasáb vagy tört állapotában maradt meg ebbõl nálunk biztos hogy vagy krokett vagy perec esetleg nudli, gombóc készül !Bármelyiket is készítem kis hozzáadás és kevés energiával nagyon finom étel készíthetõ!
- levestészta ha megmaradt (pld. cérnametélt, de már kockatésztával is készítettem): nagyon finom tojásos tésztát lehet készíteni belõle csupán zsíron átmelegítem a tésztát és ütök rá felvert tojást.
- pörkölt ha már krumplival és tésztával is ettük mégis kis adag van még: akkor két változatot szoktam alkalmazni, vagy finom levest készítek belõle felöntöm vízzel zöldséget teszek bele felfõzöm, vagy ledarálom és sós palacsintát készítek megtöltöm a hússal a levébe pedig tejfölt teszek amit ráöntök a palacsintára (majdnem olyan mint a hortobágyi húsos palacsinta).
- krumpli bármilyen formában akár hasáb vagy tört állapotában maradt meg ebbõl nálunk biztos hogy vagy krokett vagy perec esetleg nudli, gombóc készül !Bármelyiket is készítem kis hozzáadás és kevés energiával nagyon finom étel készíthetõ!