Megint hétfõ

2011-10-23

sponsored links

Nehogy azt higgyétek, hogy az elmúlt egy hétben nem csináltam semmit. Mert ha kritikus vagyok magammal, hát én is látom, szombat óta sehol egy recept, van helyette minden más, csak fõzni ne kelljen.
A helyzet nem egészen ez.
Hétfõ óta egyre bénítóbban hat rám a tudat, hogy holnap, azaz az újabb hétfõn statisztikából zh-t írunk, és egészen nonszensz számomra, hogy milyen órák után mit követel a tanárnõ. Mert a statisztikában az elméleti anyag a dolog egyik oldala, ami fenék-kérdés, ülni kell rajta, tanulni. A másik a táblázatkészítés, számítások.
Az órákon a tanárnõ végigszaladt a maga által összeállított power point-os diasorozaton, amit tulajdonképpen mindenki el tud olvasni; amikor viszont azt kértük tõle, hogy az általa kiosztott példák (amelyeknek megadta a megoldásait is, igaz) közül oldjunk meg közösen néhányat, hogy lássuk a folyamatot, magából kikelve osztotta ki a csoportot, hogy "ez nem dedó", hogy lépésrõl lépésre mutogassa a számításokat, ott vannak a példák, a megoldások, tessék dolgozni vele, kikövetkeztetni, teljesen tiszta, világos, egyszerû.
Biztos így van, ezért lehet olyan népszerû tárgy a statisztika. Meg ezért érti mindig mindenki.
Hétfõ este azzal a szent elhatározással tértem haza az egyetemrõl, hogy a héten minden nap elõveszem majd a jegyzeteket, és dolgozni fogok vele.
Ember tervez.
Ahogy az lenni szokott, persze megint minden másképp alakult. Kedden valamit ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s