Megint egy reggeli
sponsored links
Úgy látszik állandóan a reggelivel vagyok elfoglalva, ahogy végignézem az eddigi friss posztokat, ez biztos azért van, mert reggel nem vagyok éhes egyáltalán, csak iszom egy teát, beveszem vele a gyógyszereimet és esetleg, ha van itthon /általában van/ eszem egy darab banánt és ezzel elvagyok ebédig, ugyan próbálok többször kevest enni, falatkákat valamit, néha megy, néha nem, nem mérem magam, de mintha egyre jobban lötyögnék a ruháimban.
Sok levest eszem, a fõzelékeket is inkább hígabbra, levesesre készítem, és persze húsokat salátákkal vagy valamilyen savanyúsággal. Amikor valami rágcsálhatnékom van, akkor jönnek a kölesgolyók, vagy a natúr pattogatott kukorica, alma, bár az almák már nem az igaziak, de azért mivel van itthon, eszem belõle.Hát így vagyok mostanság.
Tojáslepény újhagymás
3 db tojás felverve villával
2 szál újhagyma karikázva a zöldjével együtt
1 tk. vaj
Serpenyõt szárazon jól felforrósítom, a tojást egy tálkában felverem, majd belekeverem az újhagymakarikákat, sózom, a vajat beledobom a serpenyõbe és körkörös mozgatással igyekszem elérni, hogy a serpenyõ alja mindenütt vajas legyen, nem baj, ha közben picit barnulni kezd a vaj, isteni aromája lesz tõle a tojásnak, végül beleöntöm a hagymás tojáskeveréket, hagyom, hogy összeálljon kissé, majd egy spatulával a belsejét átmozgatom, kevergetem, hogy a lötyögõs rész is megsüljön, amikor ez megtörténik akkor egy laza csuklómozdulattal és a spatulával a tojáslepény egyik felét visszahajtom a másik felére és már csúsztatom is a tányérra.
Természetesen bármivel "tölthetjük", ez lehet: gombaszeletkék, zöldpaprikakockák, sült szalonna kockák, virslikarikák, minddel nagyon finom. Friss idényzöldséggel tálalom.
Az egyik legjobb reggeli és a legegyszerûbb is.
Sok levest eszem, a fõzelékeket is inkább hígabbra, levesesre készítem, és persze húsokat salátákkal vagy valamilyen savanyúsággal. Amikor valami rágcsálhatnékom van, akkor jönnek a kölesgolyók, vagy a natúr pattogatott kukorica, alma, bár az almák már nem az igaziak, de azért mivel van itthon, eszem belõle.Hát így vagyok mostanság.
Tojáslepény újhagymás
3 db tojás felverve villával
2 szál újhagyma karikázva a zöldjével együtt
1 tk. vaj
Serpenyõt szárazon jól felforrósítom, a tojást egy tálkában felverem, majd belekeverem az újhagymakarikákat, sózom, a vajat beledobom a serpenyõbe és körkörös mozgatással igyekszem elérni, hogy a serpenyõ alja mindenütt vajas legyen, nem baj, ha közben picit barnulni kezd a vaj, isteni aromája lesz tõle a tojásnak, végül beleöntöm a hagymás tojáskeveréket, hagyom, hogy összeálljon kissé, majd egy spatulával a belsejét átmozgatom, kevergetem, hogy a lötyögõs rész is megsüljön, amikor ez megtörténik akkor egy laza csuklómozdulattal és a spatulával a tojáslepény egyik felét visszahajtom a másik felére és már csúsztatom is a tányérra.
Természetesen bármivel "tölthetjük", ez lehet: gombaszeletkék, zöldpaprikakockák, sült szalonna kockák, virslikarikák, minddel nagyon finom. Friss idényzöldséggel tálalom.
Az egyik legjobb reggeli és a legegyszerûbb is.