Meggyszörp
sponsored links
Szomszédunk barterezett, megkért segítsünk neki leszedni 5 meggyfát, abból egy lett a miénk a segítségért cserébe.
Tavaly készítettem meggyszörpöt, de valahogy nem sikerült leírni a receptet, idén újat kerestem.
Íme:
3 kg gyümölcs
1 dkg szalicil
3 dkg borkõsav
3 liter víz
Na ezt a receptet kombináltam elképzelésemmel, mely úgy alakult:
a gyümölcsöt kimagoztam, becukroztam(1kg), állni hagytam egy napig. Utána lecsöpögtettem, beletettem a borkõsavat és a szalicil egy részét, mert szerintem az 1 dkg rengeteg. Még rá is kérdeztem, hogy 1 dkg=10g? 3 gramm volt a mérlegen, de már ez rengetegnek tûnt a kb 2 liter szörphöz.
Az elsõ adagot úgy készítettem, hogy még amikor a meggy engedte a levét, bele tettem a szalicilt. Aztán rájöttem fölösleges a gyümölcsöt is betartósítanom, mert az meg ment kis csomagokba a fagyóba. A második adagnál csak a lébe került. Nem adtam hozzá plusz vizet, majd higítjuk, ha isszuk.