Meggyszósz házi kókusztejjel
sponsored links
Mióta érik a meggy, rendszeresen csinálok, mert annyira finom!
A kész szószt zárható üvegekbe töltöm és hûtõbe teszem.
Mindenkinek van egy üvege :) akkor eszik belõle amikor megkívánja.
Ebben a forróságban nagyon hûsítõ.
A megtisztított meggyre kevéssel több vizet öntök, mint ami ellepi.
Fûszerezem.
Felforralom és addig fõzöm amíg megreped a meggy héja.
Közben elkészítem a kókusztejet.
(A kókusztejet így készítem:
Kézi habverõvel belekeverem az étkezési keményítõt, késhegynyi sót, és a nádcukrot.
Hozzácsorgatom a forró meggyhez, miközben azt, a habverõvel keverem
(így nem lesz csomós).
Összeforralom és kész is.
Már csak házi vaníliás cukrot szóról a tetejére.
Kihûtöm és szétosztom az üvegekbe.
Meggyszósz házi kókusztejjel
Hozzávalók
1 kg meggy
500 ml (+/-) házi kókusztej
1 rúd fahéj
10 db szegfûszeg
3 db zöld kardamom
70 - 100 g nádcukor (attól függ milyen édes a meggy)
késhegynyi só
3-4 ék ék étkezési keményítõ (attól függ milyen sûrûn szeretjük)
házi vaníliás cukor
Hidegen az igazi!
A kókusztej helyett készíthetjük házi zabtejjel,
akkor nem kell bele az étkezési keményítõ.
Illetve készíthetjük habtejszínnel.
A habtejszínbõl elég 100 g, olyan 1 dl.
*
Házi kókusztej
Házi zabtej:
Vaníliás cukor házilag: