Meggyszósz házi kókusztejjel

2018-06-09

sponsored links





Mióta érik a meggy, rendszeresen csinálok, mert annyira finom!
A kész szószt zárható üvegekbe töltöm és hûtõbe teszem.
Mindenkinek van egy üvege :) akkor eszik belõle amikor megkívánja.
Ebben a forróságban nagyon hûsítõ.




A megtisztított meggyre kevéssel több vizet öntök, mint ami ellepi.
Fûszerezem.
Felforralom és addig fõzöm amíg megreped a meggy héja.
Közben elkészítem a kókusztejet.
(A kókusztejet így készítem: 
Kézi habverõvel belekeverem az étkezési keményítõt, késhegynyi sót, és a nádcukrot.
Hozzácsorgatom a forró meggyhez, miközben azt, a habverõvel keverem 
(így nem lesz csomós).
Összeforralom és kész is.
Már csak  házi vaníliás cukrot szóról a tetejére.




Kihûtöm és szétosztom az üvegekbe.





Meggyszósz házi kókusztejjel

Hozzávalók
1 kg meggy
500 ml (+/-) házi kókusztej
1 rúd fahéj
10 db szegfûszeg
3 db zöld kardamom
70 - 100 g nádcukor (attól függ milyen édes a meggy)
késhegynyi só
3-4 ék ék étkezési keményítõ (attól függ milyen sûrûn szeretjük)
házi vaníliás cukor




Hidegen az igazi!





A kókusztej helyett készíthetjük házi zabtejjel
akkor nem kell bele az étkezési keményítõ. 
Illetve  készíthetjük habtejszínnel.
A habtejszínbõl elég 100 g, olyan 1 dl.

*

Házi kókusztej
Házi zabtej: 
Vaníliás cukor házilag:










Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s