Meggylikõr II.
sponsored links
Ez egy jóval egyszerûbb recept, szerintem ez jobban fog hasonlítani a likõrhöz.
1 kg cukor
2,5 kg meggy
fél liter 90 fokos alkohol
1 kg cukor
2,5 kg meggy
fél liter 90 fokos alkohol
Megmossuk, leszárazzuk a meggyet és egy 3-4 literes nagy üvegbe tesszük. Felváltva egy réteg meggy és egy réteg cukor.
Néhány napig állni hagyjuk a napon és minden nap alaposan megrázzuk. 3-4 nap múlva kamrába tesszük, és további 8-10 nap múlva ráöntünk annyi alkoholt hogy jól ellepje. Ezután jól lekötjük és a kamrában hagyjuk.
A meggyet én kimagoztam, mivel nálunk a meggyben lévõ kukacok nagysága vetekszik a csonti méretével, és nem igazán lenne gusztusom hónapokig alkoholban döglõdõ kukacokat iszogatni. Ami azt eredményezi hogy a cukortól rengeteg levet fog engedni a meggy. Valószínûleg erre fogom ráönteni a grappát, mert 90 fokos alkohol? Amúgy is antialkoholista vagyok, egy korty és alkohol mérgezésben visznek el. Gondolom a meggy leve fogja az alkoholt hígítani, de jó lesz nekünk a light-os változat is.
A végeredményre szintén hónapokat kell várni, lesz mit iszogatni a hûvös téli napokon.
Augusztus 9. : Megkóstoltuk, savanykás, páromnak ízlik, nekem a másik, fûszeresebb változat ízlett. Na meg a vissza maradó alkoholos meggy.
Augusztus 9. : Megkóstoltuk, savanykás, páromnak ízlik, nekem a másik, fûszeresebb változat ízlett. Na meg a vissza maradó alkoholos meggy.