Meggyleves és cukkinis spagetti
sponsored links
Hozzávalók: 1 nagy szûrõnyi fejtett meggy, (ennek levébõl vettem ki a meggyes banántejhez ), 2 liter forró víz, cukor (találomra tettem bele, egy keveset, hogy inkább savanykás, mint édes legyen a leves), 1 csomag fõzõs puncs pudingpor, 1,5-2 dl hideg víz, 2 dl folyékony hulala.
A meggyet felforraltam vízzel, beletettem a cukrot, behabartam pudingporral, és beleöntöttem egy kis doboz hulalát, forraltam pár percig aztán vízfürdõben lehûtöttem. Hûtõbe még nem került, de már langyos sem volt a tálalásnál.
Második fogásnak a szokásos cukkinis-csípõs-petrezselymes spagetti készült, mert gyors, finom, egészséges és egyszerûen imádjuk :).
A különbség most csak annyi volt, hogy a Szüleim kertjébõl származó hatalmas zsenge cukkinit nem nagylyukú reszelõn reszeltem le, hanem julienre vágtam, és most nem friss fokhagymát, hanem fokhagyma granulátumot használtam az ízesítéshez.
Ezekbõl készült:
- 1 hatalmas cukkini, 1 fehér kanál fokhagyma granulátum, 1,5 fehér kanál ételízesítõ,
kevés chilipor, 1,5 db hegyes erõs paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, pár levél friss ...