Meggyleves

2014-06-23

sponsored links

Alig várom minden évben a friss meggyet.Szezonban hetente készítek egy -két adagot :)
Legegyszerûbb nagyis változatot mutatok.Semmi puding és tejszín.









Hozzávalók:
-1 kg meggy magozva
-cukor,fahéj,szegfûszeg ízlés szerint
-2 karika citrom
- kb.2 l víz
-2 ek.liszt
-2 dl tejföl


A meggyet kimagozom,lecukrozom,fûszerezem kicsit állni hagyom.Felöntöm vízzel és felteszem fõzni.
Forrás után kb.5-10 percig "gyöngyöztetem",majd behabarom.
Mégpedig úgy ,hogy a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverem,majd hozzáadok annyit a forró leves levébõl,hogy a keverékem is forró legyen.Miután ezt a hõkiegyenlítést elvégeztem ,mehet az egész keverék a levesbe.Megvárom míg felforr és elzárom a lángot.
Jól behûtve tálalom.A barátnõm szerint nincs az a gyümölcsleves amit egy vaníliafagyi elrontana :)
Ígyis-úgyis nagyon finom hûsítõ.

Folytats a blogon ... napfenyesfuszer.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s