Meggyleves
sponsored links
Ez a meggyleves a Szüleimtõl még múltkor kapott meggybõl készült. Akkor kifejtettem, lecukroztam, jól elkevertem a tál fejtett meggyet 30 dkg cukorral és állni hagytam 1 éjszakán át. Másnap hozzáöntöttem a meggyes linzerhez használt meggy kinyomkodott levét is, gyors tûzön az egészet felforraltam, majd a meggyet szûrõlapáttal kiszedve, jól kinyomkodva egy közepes (szögletes) vacsy tálba szedtem, megvártam míg kihûlt, légmentesen lezártam és a hûtõben tároltam. A visszamaradt forró meggylevet (kicsit több lett, mint 1,5 liter) üvegbe töltöttem és kihûlés után hûtõben tároltuk, - sajnos nem túl sokáig, mert gyorsan elfogyott hideg ásványvízzel hígítva. Most adott volt a tál magozott meggy, alatta egy icipici lével. Ezt a nagy ovális lábasba (6 literes)öntöttem, legalább 3 liter vizet öntöttem rá, annyit, hogy tele legyen a lábas. Ízesítettem a levet 5-6 evõkanál Xukor nyírfacukorral, 2 púpos kávéskanál õrölt fahéjjal, és felforraltam. Csak 1 percig fõztem, aztán habarást készítettem 1,5 dl hideg vízbõl és három ...