Meggylekvár dr. Oetkerrel

2014-07-12

sponsored links

Te meg babám szedjed.... volt ma meggyfa vonatkozásában. Abszolút biomeggy került a birtokunkba. Én 5 kilónál megálltam -tekintvén a magozást-, barátosném 15 kilogramm alatt meg sem állt! Elsõ gondolatban befõttnek gondoltam elrakni, de Timi rábeszélt a meggylekvárra és milyen jól tette! Én nem az órákig lekvárfõzögetõ vagyok, így hamar rá lehetett venni a dzsemfixre is. A dr Oetker termékei pedig mind kiválóak.




Vegyük elõ a dr. Oetker dzsemfix super 3:1-ben variációt. A zacskóra pontosan le van írva, mit tegyünk, vagyis:

1250 gramm gyümölcshöz
350 gramm cukrot és 
egy zacskó 3:1-ben dzsemfixet veszünk.

Tehát meggymagozásra fel (elõtte mossuk meg a meggyet). Mindig egy adagot készítsünk egyszerre, nagyobb adagnál változik a fõzési idõ. Zsupsz bele egy lábasba, rá a cukor, dzsemfix és már izzíthatjuk is alatta a tûzhelyet. Közben elõ egy botmixert és péppé zúzzuk az egészet, nem baj, ha maradnak egész vagy fél szemek is benne. Állandó keverés mellett eljutunk a forráspontig, majd kb. 3 percig kavarjuk forralva. Kimosott, csírátalanított (nálam pár perc mikro) üvegekbe töltjük és 5 percre fejre állítjuk. Kész is! 

Nagyon-nagyon finom és pikáns! :) Miután nálunk már elfogyott az idei eperlekvár, épp itt volt az ideje a meggylekvárnak, ami felváltja.






Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2014/07/meggyl...

sponsored links

Keres?s