Meggyfagyi-meggygranita rozmaringgal és sangriával
sponsored links
Nekem egyre kevésbé jönnek be a zsíros, tejszínes, sûrû fagyik, és ha a kalóriákat nézem, amit egypár ilyen házi gombóccal betol észrevétlenül az ember, nem is olyan nagy baj. Sokkal hûsítõbbek is a nagy gyümölcstartalmúak, nem kell feltétlenül fagyigép se hozzá, fõleg, ha csinálunk házi cukorszirupot, ami a glükózszirupot tökéletesen helyettesíti, és teszünk bele alkoholt: mindkét alkotórész csökkenti a nagy jégkristályok kialakulását, így simább állagot érünk el hozzáadott zsírok/tejtermék , tojás vagy fagyigép nélkül is. Fagyaszthatjuk jégkrémformában, vagy csinálhatunk belõle elegáns partidesszertet akár - ez a fûszeres verzió inkább a felnõtteknek fog tetszeni, de rozmaring nélkül, mondjuk vaníliával is tökéletes.
Hozzávalók: 4 adaghoz
40 dkg magozott meggy
1 dl cukorszirup (ennek receptjét külön leírom)
5 dkg cukor
1 dl sangria ...