Meggyes zselés szelet
sponsored links
A tavaly rengeteg meggyünk termett, tettem is el télire két nagy adaggal. Süteményekbe, levesbe, szószokba nagyon finom az így eltett meggy.
Ezt a süteményt többször készítettem már, de mindig más kivitelezésben.
A krémet az elvágott piskóta közé tettem és glazúr jött a tetejére. Most az egész krémet a lapra simítottam, gazdagon megraktam meggyel és rá tortazselét öntöttem.
Hozzávalók a laphoz: 6 tojás, 250 g cukor, 200 g liszt, 100 g darált dió, 9 evk. víz, fél tasak sütõpor.
A cukrot a tojások sárgájával meg a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót, majd szép óvatosan, felváltva a tojáshabot meg a sütõporos lisztet.
Elõmelegített 180 fokos sütõben sütjük.
A krémhez: ...