Meggyes vajaspiskóta
sponsored links
Meggyes vajaspiskóta |
Vajas piskótát készítettem alaptésztának. Vajaspiskóta recept már van fenn a blogomon (Barbi torta), de az más arányokkal készült, ezért leírom, ahogy most csináltam.
Hozzávalók:8 tojás
20 deka vaj
50 deka liszt
4 deci tej
1 cs sütõpor
fél kiló porcukor
1 kiló mirelit meggy(magozott)
A tojásokat szétválasztottam és a tojásfehérjéket a porcukor egyharmadával és egy csipet sóval kemény habbá vertem.
A tojássárgákat a maradék cukor kétharmadával és a szobahõmérsékletû vajjal habosra kevertem, majd apránként váltakozva hozzáadtam a tejet és a sütõporral elvegyített lisztet. Utoljára fakanállal óvatosan belekevertem a tojáshabot és kivajazott lisztezett tepsibe (nagy gáztepsi) öntöttem a masszát.
A szobahõmérsékleten felolvasztott lecsepegtetett meggyet lisztbe forgattam (ehhez kb 10 deka lisztet használtam el) és rászórtam a tészta tetejére. Ekkor ráhintettem a maradék porcukrot.