Meggyes túrótorta (tészta nélkül, zabpehellyel)
sponsored links
Alapanyagokban és elkészítésében is egyszerû süteményt terveztem,
Kiindulási alap volt a túró és a meggy.
Nem tartalmaz hozzáadott zsiradékot, lisztet.
A mindig is kevesebb cukorfogyasztásunk, tovább mérsékeltem ?
Meggyes túrótorta
(24 x 28 x 9 cm üveg tálban sütve)
Hozzávalók
500 g túró
5 db tojás (szétválasztva)
100 g habtejszín
2 csipet só
50 g Xukor
70 g zabpehely apró, tört (DmBio)
+
400 g magozott meggy
+
a sütõtál aljára
1 tk kókuszvaj (más olaj, vaj)
30 g zabpehely (apró, tört)
- A meggyet kimagoztam, félretettem.
- A tojásokat szétválasztottam, fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem.
Közben
- A tojások sárgáját elkevertem a habtejszínnel, a xukorral, a másik csipet sóval,
majd belekevertem a villával összenyomkodott túrót.
- Hozzáadtam a zabpelyhet, elkevertem.
A közben elkészült hab felét hozzákevertem, majd a másik felét
már kíméletesebben hozzáforgattam. Félretettem.
- Bekapcsoltam a sütõt (180 fok).
Elõkészítettem a sütõtálat, kikentem a lágy kókuszvajjal, majd beszórtam zabpehellyel.
- Belesorakoztattam egy sor magozott meggyet.
- Elosztottam rajta a túrós masszát.
- Megvártam még forró lett a sütõ, majd 25 perc alatt (tûpróbával ellenõrzött)
készre sütöttem.
Megjegyzés
- A receptet apró tört zabpehellyel dolgoztam ki,
csak ugyanilyennel lesz olyan, mint a képen!
csak ugyanilyennel lesz olyan, mint a képen!
- A összekevert masszában a további elõkészületek ideje alatt a zabpehely megduzzad.
- A túró nagyobb rögös típus volt, ezért összetörtem villával,
ha a krémesebb túrót vásároljuk, akkor ez a lépés kimaradhat.
Amennyiben tudatosan kevesebb cukrot/édesítõt használunk,
megváltozik az édes íz érzékelésünk.
Idõvel a kevesebb is édes lesz (tovább csökkenthetjük).
Mellesleg tisztábban érzünk minden ízt.