Meggyes túrótorta
sponsored links
Sütés nélküli finomság a Kifõztük Magazin augusztusi számából, a konyhában kevésbé jártas háziasszonyok is bátran belevághatnak az elkészítésébe. Az alap a már jól bevált mogyorós-marcipános-tejcsokoládés morzsatészta, erre kerül a tejfölös-túrós-zselatinos töltelék, meggyel dúsítva. Szezonon kívül természetesen készülhet befõtt vagy fagyasztott gyümölccsel is, mindkét esetben jól csepegtessük le a meggyet. Végül pedig gyümölcskocsonyaporból zselét varázsolunk a tetejére, és alig bírjuk kivárni a dermedési idõt. :) Sok sikert hozzá!
Hozzávalók egy 22 cm átmérõjû tortaformához:
az alaphoz:
- 10 dkg vaj
- 5 dkg pirított török mogyoró
- 5 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg babapiskóta ...