Meggyes-túrós pite

2014-06-26

sponsored links

Múlt vasárnap, a Mama kertjébõl fantasztikusan jó ízû meggy került a konyhánkra. Ettük rendesen csak magában, de viszont maradt is belõle. ? Süthetnék egy finom meggyes sütit? szólt a párom. A rövid beszélgetés után frigó kinyit, benne pedig túrót is találtunk. Akkor meggyes-túrós lesz?


A töltelékhez:
Fél kg meggy, 25 dkg túró,
1 csomag vaníliáscukor, ízlés szerint porcukor,
zsemlyemorzsa a szóráshoz.

A tésztához:
30 dkg liszt, 10 dkg rétesliszt,
20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag élesztõ,
csipet só, kevés tejföl, 2 tojás sárgája,
1 tojás fehérje.


Elkészítés:
A liszteket egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, az élesztõt, belemorzsoljuk a vajat, utána tesszük bele a tojás sárgáját. Tésztává gyúrjuk, ha kell adunk hozzá kevés tejfölt, hogy könnyû végeredményt kapjunk. Amíg a meggyet magozzuk, mehet is a hûtõbe a tészta.

A sütõformát kivajazzuk, kinyújtjuk a pite alsó tésztáját, belehelyezzük a formába, megszórjuk zsemlyemorzsával, rá a meggyet, utána következhet a túró, és megszórjuk a vaníliás porcukorral. Kinyújtjuk a tészta tetejét, ráigazítjuk a formára, megszurkáljuk villával, és a tojásfehérjével megkenjük. Ezután betoljuk az elõmelegített sütõbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük!

Ötlet, tálalás és ételkörnyezet: Stefán Mónika

2011: Manhattan

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/06/megg...

sponsored links

Keres?s