Meggyes- túrós- morzsás pite

2014-03-20

sponsored links




Mondtam már, hogy fagyasztót ürítek?? Így leltem rá Gerdinél erre a szuper receptre, merthogy  meggyhez kerestem valami izgalmas receptet. :) Nála igaz, nem meggy került bele, de csak ennyit változtattam mindösszesen a recepten. Köszi szépen, nagyon finom!


Hozzávalók:
 
A linzertésztához:
  • 25 dkg. liszt (fele lehet rétesliszt)
  • 15 dkg. margarin
  • 10 dkg. cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. sütõpor
  • 3-4 ek. (barack)lekvár a tészta megkenéséhez

A töltelékhez:
  • 50 dkg. túró
  • 15 dkg. cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. búzadara
  • 2 ek. tejföl
  • 50 dkg. magozott meggy
A morzsához:
  • 15 dkg. (rétes)liszt
  • 10 dkg. (barna)cukor
  • 5 dkg. olvasztott margarin
  • néhány ek. víz.

Elkészítés:

A linzertésztához a lisztet a margarinnal, cukorral, sütõporral elmorzsoltam, hozzáadtam a tojást, összegyúrtam.
Fél órányit pihentettem a tésztát a hûtõben.
Elkészítettem a morzsát is: a lisztet, margarint, cukrot összemorzsoltam. Annyi vizet adtam hozzá egyenként adagolva (3 ek.), hogy ne álljon össze a tészta, hanem morzsás maradjon.
Elõmelegítettem a sütõt 180 C fokra.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett deszkán tepsi méretûre nyújtottam (25x35 cm), a tepsit kibéleltem sütõpapírral. Beletettem a kinyújtott tésztát, és 10 percig elõsütöttem.
Közben megkevertem a tölteléket: a túrót villával áttörtem, hozzáadtam a cukrot, citromhéjat, tejfölt, vaníliát, grízt, alaposan elkevertem.
A sütõbõl kivett tésztát megkentem a lekvárral, rásimítottam a túrótölteléket, elosztottam rajta a gyümölcsöt.
A morzsát a tetejére morzsoltam.
Visszatoltam a sütõbe, s addig sütöttem, míg a morzsa a tetején enyhén pirulni kezdett ami nálam majdnem 45 perc volt.
Kihûtöttem, szeleteltem.






Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/03/meg...

sponsored links

Keres?s