Meggyes tönkölykocka (tej- és tojásmentes, vegán)

2017-03-18

sponsored links

Egy keverõtál, egy kanál és egy sütõalkalmatosság az eszközszükséglete, nettó 5 perc elkészíteni, ráadásul finom, szaftos, és rengeteg gyümölccsel variálható. 

MEGGYES TÖNKÖLYKOCKA (20 x 25 cm-es formához)

20 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
10 dkg nyers nádcukor
1 mokkáskanál fahéj
1/2 csomag sütõpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 dl víz
5 dkg olívaolaj (extra szûz)
1 mokkáskanál citromlé (frissen facsart)
meggy (fagyasztott) tetszés szerint

1. gyújtsuk be a sütõt 180 fokra
2. mérjük ki és keverjük össze a száraz összetevõket
3. adjuk a szárazanyagokhoz a vizet, olajat, citromlevet és keverjük össze alaposan, csomómentesre
4. öntsük a masszát sütõpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg a tetejét meggyel és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára

Praktikák:
- használhatunk intenzív ízû olajokat is (pl. dió, mák, stb.)
- fehér tönkölylisztet is lehet keverni (fele-fele arányban) bele, akkor kissé "piskótásabb", de egy kicsit kevesebb víz kell hozzá
- fûszerezhetjük ízlés szerint más fûszerekkel is (pl. gyömbér, szegfûszeg, stb.)


Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2017/03/meggyes-to...

sponsored links

Keres?s