Meggyes torta
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojás, 20 dkg cukor, 1dl olaj, 1,5 dl kefir vagy joghurt, 25 dkg liszt, 1 sütõpor;
a krémhez: 1 tejszín ízû pudingpor, 5 dl tej, 5 evõkanál cukor, 2 dl habtejszín, 10 gr zselatin, 35 dkg kimagozott meggy, 2 dl meggyszörp
a díszítéshez: 2.5 dl habtejszín, kb. 30 szem meggy, mentalevél
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgáját elkeverjük az olajjal( majonézszerû lesz), hozzáadjuk a kefirt, a sütõporral elkevert lisztet és végül összekeverjük a felvert tojásfehérjével.26 cm átmérõjû tortaformában, 25 perc alatt megsütjük. Miután kihûlt, a piskótát 2 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingot elõírás szerint megfõzzük és lehûtjük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, felmelegítjük majd ...