Meggyes tiramisu kehely

2014-02-19

sponsored links



Egy ilyen desszert jól jühet olyankor, amikor van maradék piskótánk, és percek alatt szeretnénk valami igazán finom deszeretet varázsolni. De megéri úgy is, ha direkt erre a célra sütünk piskótát, egy kicsit változatosabb lesz, mint a már megszokott babapiskótával.
Mindenképp egy nagyon finom desszert, amit általában mindenki szeret. Én most Valentin napra készítettem, a párommal pedig egy nagy kád meleg vízben fogyasztottuk el :)


Hozzávalók (6 személyre):

  • 3 tojásból sütött, kakaós piskóta
  • 25 dkg sajtkrém (mascarpone)
  • 2 tojás
  • 7 dkg cukor 
  • 2 dl hideg feketekávé
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 3 szép szem eper
  • csokireszelék
  • 2-3 marék magozott meggy (fagyasztott)

    Elkészítése:

    • A sajtkrémet kikavarjuk a tojássárgával, meg a cukorral, ezután óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérjébõl vert habot is.
    • A hideg kávét rumaromával ízesítjük.
    • A piskótát darabokra tépkedjük, és elkezdjük a rétegezést: minden pohárba piskótát szórunk, meglocsoljuk egy kevéás rumos kávéval. Erre sajtkrémet kanalazunk, meggyel gazdagítjuk, majd elõlröl kezdjük a rétegezést, amíg a pohár megtelik.
    • A tetejére egy-egy fél szem epret, és egy kevés csokireszeléket szórunk. Jól behûtve tálaljuk.


    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/meggye...

    sponsored links

    Keres?s