Meggyes tiramisu kehely
sponsored links
Egy ilyen desszert jól jühet olyankor, amikor van maradék piskótánk, és percek alatt szeretnénk valami igazán finom deszeretet varázsolni. De megéri úgy is, ha direkt erre a célra sütünk piskótát, egy kicsit változatosabb lesz, mint a már megszokott babapiskótával.
Mindenképp egy nagyon finom desszert, amit általában mindenki szeret. Én most Valentin napra készítettem, a párommal pedig egy nagy kád meleg vízben fogyasztottuk el :)
Hozzávalók (6 személyre):
- 3 tojásból sütött, kakaós piskóta
- 25 dkg sajtkrém (mascarpone)
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 2 dl hideg feketekávé
- 2 teáskanál rumaroma
- 3 szép szem eper
- csokireszelék
- 2-3 marék magozott meggy (fagyasztott)
Elkészítése:
- A sajtkrémet kikavarjuk a tojássárgával, meg a cukorral, ezután óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérjébõl vert habot is.
- A hideg kávét rumaromával ízesítjük.
- A piskótát darabokra tépkedjük, és elkezdjük a rétegezést: minden pohárba piskótát szórunk, meglocsoljuk egy kevéás rumos kávéval. Erre sajtkrémet kanalazunk, meggyel gazdagítjuk, majd elõlröl kezdjük a rétegezést, amíg a pohár megtelik.
- A tetejére egy-egy fél szem epret, és egy kevés csokireszeléket szórunk. Jól behûtve tálaljuk.