Meggyes tejszínes pite
sponsored links
Hozzávalók 26 cm átmérõjû piteformához:
- 3 tojás
- 8 dkg házi vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csipet sütõpor
- 1 csipet õrölt fahéj
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 50 dkg magvalt meggy
a formához:
- vaj
- liszt
a tálaláshoz:
- porcukor
- A tojást a vaníliás cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.
- Hozzászitáltam a fahéjjal és a sütõporral összeforgatott lisztet, és a tejszínnel együtt egynemûvé dolgoztam, a vége felé ízesítettem a citromhéjjal.
- A kivajazott, kilisztezett piteformába öntöttem, megszórtam a meggyel.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
- Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.