Meggyes-tejfölös sütemény
sponsored links
Egyszerû, finom sütemény. Pikk-pakk megvan, de szeletelés elõtt meg kell várni, hogy teljesen kihûljön.
Meggyes-tejfölös sütemény
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 2 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1 üveg meggybefõtt; a tetejére: 5 dl tejföl, 3 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: Egy közepes tepsit kibélelünk sütõpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütõporral, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a tojásos cukros vajhoz. A tésztát beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. A tetejére valókat összekeverjük és ráöntjük a meggyre. Elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt készre sütjük, kihûlve szeleteljük.