Meggyes sütemény- Egyensúly tésztából
sponsored links
Ez az a tészta amely remekül variálható, bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. Ha éppen nincs gyümölcs, akkor a kettévágott tésztát lekvárral megkenve nagyon finom és gyors süteményt kapunk.
Hozzávalók:
- 5 db. tojás
- 25 dkg. margarin
- 25 dkg. cukor
- 25 dkg. liszt
- 1 cs. sütõpor
- 0,5 dl. tej
- 1 kk. rum aroma (elhagyható)
- 50 dkg. gyümölcs.
Elkészítés:
Melegítsük elõ a sütõt 180 C fokra.
A tojásfehérjékbõl verjünk kemény habot.
A cukrot a vajat és a tojássárgákat habosra keverjük.
A sütõporos lisztet és (az aromával összekevert) a tejet felváltva hozzákeverjük a margarinos krémhez, majd végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, gyümölccsel kirakjuk a tetejét.
Kb. 30- 40 perc alatt megsütjük. Tûpróba!
Ha kihûlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fagyasztott meggyel készítettem (most ez 50 dkg. volt), simán elbírt volna még majdnem ennyit. Kiolvasztottam a meggyet, lecsöpögtettem, liszttel kicsit megszórtam, így potyogtattam a tészta tetejére. Tepsim mérete: 25x 35 cm.