Meggyes szórt rétes
sponsored links
Amikor a Paleokocka oldalán megláttam Zsuzsa csodás rétesét, már tudtam, hogy el fog készülni, fõleg, hogy nagyon hasonlóan készül a lusta asszony réteséhez, ami nagyon finom, ízletes, szaftos sütemény.
Így kicsit ugyan más összetevõkkel, de elkészült az én változatom is.
Hozzávalók:
400 gr magozott meggy,
50 gr mandula,
35 gr dió,
50 gr kókuszliszt,
25 gr gesztenyeliszt,
100 ml kókuszolaj,
300 ml mandulatej,
3 tojás,
kevés útifûmaghéjliszt (megfelel a sima útifûmaghéj is),
5 ek. eritrit
Elkészítés:
Egy 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk, majd a mandulát, és a diót ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük (kivéve az útifûmaghéjlisztet).
A tepsi aljára szórjuk a lisztes keverék felét, majd erre jön a gyümölcs, amelynek tetejére szórunk kevés útifûmaghéjat/lisztet, hogy felszívja a nedvességet.
A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcsre, majd a nedves hozzávalókat (tej, olaj, tojás) jól összekeverjük, és meglocsoljuk vele a süteményt.
10 percet állni hagyjuk, és 35-40 perc alatt 180 fokra elõmelegített sütõben készre sütjük.
Kihûtve, tényleg másnap a legfinomabb ;)
TIPP: Zsuzsa egy jó tanácsot fûzött nekem a recepthez: Az olajat a végén tegyétek hozzá, és ne a tejjel elkeverve, mert úgylesz ropogós a teteje. Legközelebb így fogom csinálni én is.
Forrás: Paleokocka